Jubileum


Ivonne en Maria feliciteren moeder

Ivonne en Maria feliciteren moeder.

Op 13 april wordt onze trouwdag gevierd. Onze vier kinderen komen dan ’s ochtends vroeg naar Lottum en zorgen voor een feestelijk ontbijt.
Het is al vele jaren een verrassing: Wij doen net of we niemand verwachten en de kinderen doen net of er niets aan de hand is.  Als ze de tafel gedekt en de koffie bruin hebben worden we met een meerstemmig “Lang zullen ze leven” wakker gezongen.  Op de foto boven  zie je hoe Marcel zijn felicitatiegedicht voorleest.  Het is altijd een gezellig en intiem samenzijn en voor ons een mooi begin van weer een nieuw jaar samen.  We beginnen nu aan het 63ste!!
We hadden gisteren al een gunstige uitslag kunnen doorsturen van een ziekenhuisonderzoek.  Nelly had vorige week pijn in de linker borst, je kon een verdikking voelen. De huisarts regelde een onderzoek, dat werd gistermorgen uitgevoerd, de uitslag was: Er is niets verkeerds te vinden, de borsten zijn volkomen gezond.  Het zullen ontregelde melkklieren zijn geweest. De pijn is inmiddels ook verdwenen. Minder goed nieuws is dat de pensioenuitkering eerstdaags ophoudt die ik nu nog krijg voor 10 jaar werken bij de wijnhandel van de Trappisten in Tegelen.   Het fonds dat ze daarvoor hadden gesticht heeft geen geld meer. Dat men daar niet beter gerekend heeft blijkt niemand te verwijten.  Het zal even wennen zijn om iedere maand 368 euro minder te ontvangen.  Gelukkig hebben we veel andere fijne dingen die veel belangrijker zijn.

About Henk Hendrix

In Lottum geboren volgens de aangifte bij de gemeente op 2 oktober 1929. Tot de keuring voor militaire dienst was mijn verjaardag op 3 oktober. De verklaring van mijn ouders voor deze "foetelarej" later: dat was de feestdag van Sint Theresia van de rozen. Voor deze heilige was in 1929 in Lisieux begonnen met de bouw van een basiliek. Dan kreeg die verjaardag wat meer aandacht.

2 thoughts on “Jubileum

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>