Naar Den Haag


Op verzoek van de Unie KBO is een delegatie van de KBO afdeling Lottum op woensdag 15 februari 2017 naar de Tweede Kamer gegaan.
Minister Schippers van SVW houdt een A(lgemeen) O(verleg) over E-Healt. Hierbij  is de KBO actief met tabletcoaches die mensen helpen bij het leren omgaan met tablets.  Deze ochtendzitting begint om 10 uur en daar moeten tabletcoaches van de KBO op de publieke tribune hun belangstelling tonen. ’t Is een lange reis dus we moeten vroeg weg.
Piet Hutjens staat om kwart voor zeven voor de deur. Samen met Piet Sijbers komen ze me ophalen om naar station Horst – Sevenum te rijden waar we op de trein zullen stappen. Na wat treinvertraging en strenge controle bij de toegang zijn we pas om half twaalf in de Troelstrazaal.
De minister legt de Kamerleden uit dat het nog te vroeg is om resultaten te verwachten maar dat het doel is om dit systeem straks landelijk in te voeren. Ze vermeldt daarbij de o zo belangrijke inzet van de KBO. In de ruimten van de Tweede Kamer mag niet gefotografeerd worden.
Later is er een rondleiding, daar krijgen we de Ridderzaal en de Vergaderzaal van de Eerste Kamer te zien en de geschiedenis er van te horen. Er mag daar wel gefotografeerd worden. Ik heb een paar momenten vastgelegd voor het thuisfront.

About Henk Hendrix

In Lottum geboren volgens de aangifte bij de gemeente op 2 oktober 1929. Tot de keuring voor militaire dienst was mijn verjaardag op 3 oktober. De verklaring van mijn ouders voor deze "foetelarej" later: dat was de feestdag van Sint Theresia van de rozen. Voor deze heilige was in 1929 in Lisieux begonnen met de bouw van een basiliek. Dan kreeg die verjaardag wat meer aandacht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>