Nieuwe uitdaging


Vandaag, maandag 22-2-2016 was de tweede bijeenkomst van mensen die graag wat hulp hebben bij de bediening van hun computer. De KBO heeft gemerkt dat daar vraag naar is, in Broekhuizen gebeurt dat al enkele jaren. Er was begin dit jaar een oproep voor vrijwilligers die bereid waren om mensen met computerproblemen te helpen.  Daar had ik me voor aangemeld. Ik had eigenlijk verwacht dat het ging om problemen met programma toepassingen. Het blijkt nu dat de meeste komen met een tablet. Daar ken ik niks van, dus het is voor mij net zo veel leren als voor de mensen die hulp zoeken. Van de andere kant leren ze van het samen uitproberen misschien wel meer dan wanneer het voorgekauwd wordt.
Afgelopen week ben ik bezig geweest met mijn boekhoudpakket bij Sef Zwart in Grubbenvorst. Hij had Windows 10 geïnstalleerd en toen werkte Adminwin niet meer. Ik had voor mensen met een 64-bits computer een versie gemaakt met de compiler van “Harbour”, dat is de opvolger van Clipper waarmee ik dat pakket heb gemaakt. Maar dat deed het bij hem evenmin. Ik dacht dat de schuld bij Windows lag, die zijn nogal eenkennig met ‘vreemde’ software. Nu heb ik thuis  nog een andere compiler in “Harbour” gevonden en ik hoop dat er nu een werkende versie uit is gekomen. Komende woensdagmorgen ga ik dat proberen. Als ’t werkt kan ik toch weer enkele penningmeesters verder helpen. We zullen zien.  Het heeft gewerkt. Sef kan weer vooruit.

About Henk Hendrix

In Lottum geboren volgens de aangifte bij de gemeente op 2 oktober 1929. Tot de keuring voor militaire dienst was mijn verjaardag op 3 oktober. De verklaring van mijn ouders voor deze "foetelarej" later: dat was de feestdag van Sint Theresia van de rozen. Voor deze heilige was in 1929 in Lisieux begonnen met de bouw van een basiliek. Dan kreeg die verjaardag wat meer aandacht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>