Slecht en goed nieuws


Maandagmorgen 8 mei ben ik naar een jurist in Maastricht geweest voor een second opinion over de beëindiging van het pensioen van de Trappisten. Hij moest me teleurstellen. Het pensioenfonds is zo vrijblijvend beschreven dat er ook volgens hem geen recht aan kan worden ontleend. ’s Avonds ben ik met buurmannen Frans Gommans en Mathieu Vosbeek naar een bijeenkomst geweest in de Smetenhof. De gemeente had een oproep gedaan aan alle burgers die bij een of ander initiatief hulp konden gebruiken. Die was voor de dorpen Grubbenvorst, Lottum, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Swolgen, Tienray en Meerlo. Alleen van Lottum was een groep aanwezig die bezig zijn om een dagopvang te creëren en wij drieën. En de voorzitster van de dorpsraad, qualitate qua. Er werd veel verteld maar na afloop werd naar ons geluisterd. Frans en ik vroegen  om de toegangsweg van de Veilinghof af te werken: aanleg van een trottoir aan de ene kant en een plantsoen aan de andere kant. Bij de bespreking met bezwaarmakers is mij destijds door de toenmalige wethouder Arie Stas toegezegd dat de plantsoenaanleg in overleg met mij zou gebeuren. Ik heb dat nog even in herinnering gebracht. Er werd ons toegezegd dat er door de betreffende ambtenaar  een afspraak zou worden gemaakt voor een bespreking over de uitvoering. Mathieu had een gesprek met een man van Wonen  Limburg. Hij hoorde dikwijls dat er huurwoningen die gebouwd zijn voor senioren aan jongeren in huur worden gegeven. De reden was dat meestal als zo’n woning vrij komt er geen senioren voor staan ingeschreven. De man wilde graag voor de KBO daar uitleg over komen geven.  Begon de dag met een teleurstelling, de avond gaf weer hoop op vruchtbare samenwerking.

About Henk Hendrix

In Lottum geboren volgens de aangifte bij de gemeente op 2 oktober 1929. Tot de keuring voor militaire dienst was mijn verjaardag op 3 oktober. De verklaring van mijn ouders voor deze "foetelarej" later: dat was de feestdag van Sint Theresia van de rozen. Voor deze heilige was in 1929 in Lisieux begonnen met de bouw van een basiliek. Dan kreeg die verjaardag wat meer aandacht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>