zaterdag 6 juni 2015


Bijzonder nieuws. Vanmiddag zijn we bij Maria en Rob in Beek en Donk op bezoek geweest. Ze hebben enkele weken geleden een nieuwe laminaatvloer in de huiskamer laten leggen en die hadden we nog nooit bewonderd. Zelf hebben we gisteren nieuwe vloerbedekking uitgezocht in Venlo. Het ziet er heel fraai uit. Zolang ze een hond als huisdier hebben is dit ook makkelijker schoon te houden dan textiel.  Na wat gepraat over koetjes en kalfjes bij koffie met gebak wilden we gaan vertrekken. Toen vroeg  Maria of ik nog last van mijn knie had.  Ja, die injectie vorig jaar heeft niet echt lang geholpen en vooral tijdens de reis naar Duitsland was dat pijnlijk en dat is er nu niet minder op geworden. Ik merk wel dat als ik bij het lopen de tenen naar binnen in plaats van naar buiten houd is de pijn veel minder. Maria vroeg:  “heb je nog 10 minuten tijd?  dan kan ik je knie behandelen als je wilt”.  Daar moest ik wel voor naar boven op een bed gaan liggen; drie trappen op. Ondanks dat ik schrik had voor de afdaling -dat is pijnlijker dan omhoog gaan- zei ik ja, doe maar. Ik heb van de hele behandeling niets gevoeld, ze heeft me niet aangeraakt. Ze heeft me wel wakker gemaakt toen ze klaar was. Trap af viel de pijn me reuze mee, die werd steeds minder. Naar de auto lopend voelde ik al bijna niets meer.  Onderweg trok de pijn helemaal weg, er bleef alleen een wat verdoofd gevoel over. We zijn nu twee uur verder en het is niet te geloven, de pijn blijft weg en het verdoofd gevoel is zo goed als over!!  Maria kan echt wat!! Ze heeft gezegd dat ik moet bellen als de pijn terug komt, dan kan ze er weer wat aan doen.
Ik hoop maar dat het net zo goed gaat als met pijn in mijn nek door de healing op afstand door Noor Elffers (www.Noorderlicht-centrum.nl) die zij op Maria’s verzoek op 18 februari heeft gedaan.  Die pijn was niet te harden en is vanaf toen zonder enige verklaarbare oorzaak weggebleven. Ik leef nu zonder pijnstillers terwijl ik daar volgens de orthopeed mijn verdere leven op aangewezen zou zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>